Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Mijn golf 7 1.2 tsi met dsg maakt vreemd geluid bij gas geven

Vraag gesteld door op 23 april 2020

Ik heb een filmpje van het geluid op youtube geplaatst (https://youtu.be/1FEe5Z3fD3I). Ik hoop dat u een aantal mogelijkheden kan benoemen wat het kan zijn. Het gebeurt niet vaak maar meestal tijdens optrekken en soms tijdens het rijden heel korte piep. Multiriem en poulies zijn al gecontroleerd en vervangen, ditributieriem ook al vervangen. Graag hoor ik van u ook als u het geluid niet kan plaatsen. Ben bij meerdere garages geweest en ze zeggen allemaal wat anders zelfs de dealer.

Antwoord van Leo

Antwoord van Leo

ANWB Expert

Uw Golf 7 1.2 TSI DSG maakt een raar geluid bij gas geven. U heeft een opname van het geluid gemaakt en vraagt of ik aan de hand van het geluid een mogelijke oorzaak kan aangeven. U bent al bij meerdere garages geweest en krijgt daar verschillende oorzaken.

De dealer heeft natuurlijk het meeste ervaring en een heel netwerk van dealers en importeur PON achter zich.

De oorzaak van een geluid achterhalen gaat helaas niet via dit platform.  Niet alleen het geluid is bepalend maar ook het exacte moment en de omstandigheden waarbij het geluid hoorbaar is. Als ik zuiver op het geluid moet afgaan, dacht ik het eerste aan een toplager of druklager.