Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Lekkage radiator

Vraag gesteld door op 1 mei 2020

We hebben een Opel Astra 1600. Bouwjaar 2010. Als we voor de auto staan met het gezicht naar de auto dan zit er linksboven een bout in de radiator (lijkt koper of messing) waar water uit lekt tijdens het rijden. We hebben de kop van de bout aangesmeerd met een soort kit. Echter dit is niet afdoende.

Informatie levert op dat er een nieuwe radiator geplaatst zou moeten worden. Er zou een pijpje naar binnen gaan wat zou lekken. Reparatie zou ongeveer 400 euro kosten. Is dit advies juist of heeft u een andere oplossing?

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U heeft een vraag over een lekkage aan de radiateur van uw Opel Astra.

Ik heb niet helemaal een voorstelling welk boutje het betreft maar mogelijk is het een bevestigingsboutje van het koelblok van de radiateur. Bij een lekkage van de radiateur is vervangen ook eigenlijk de enige oplossing. Door de koelwatertemperatuur maar ook de druk in het koelsysteem is zoals in uw geval afsmeren of kitten geen oplossing. Dus een nieuwe radiateur lijkt me onvermijdelijk.

Een nieuwe radiateur met de- en monteren en nieuwe koelvloeistof schat ik in totaal op een bedrag van rond de 350-400 euro. Bij een universele garage misschien iets goedkoper en bij de dealer misschien wel 150 euro duurder. Dus vraag wel wat prijsindicaties op voor de verschillen.