Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Garantie over aankoop tweedehands auto

Vraag gesteld door C. van den Bosch op 8 april 2020

Experts, ik heb een audi A3 op het oog om te kopen bij een audi-dealer en daar staat 93000 km op en is uit 2016. Hij heeft bij 90000 km zijn beurt gehad en zij hanteren een afleverpakket met beurt en 6 mnd garantie voor 795 euro. De beurt is dus niet nodig, dus dat wil ik niet betalen voor garantie, ik mag toch hopen dat er wel garantie op zit bij de dealer?

Hoe zit dat? Moet ik dan extra om garantie vragen? Het is een wagen van ruim 22000 euro. Graag uw nmening n.a.v. de garantie hoe te handelen.

Antwoord van Leo

Antwoord van Leo

ANWB Expert

U bent voornemens een gebruikte Audi A3 te kopen bij een Audi dealer. U geeft aan dat u wel mag hopen dat er wel garantie zit op een auto van €22.000,-

De BOVAG voorwaarden zeggen hierover het volgende.
Auto's: Vraag bij de aankoop van uw gebruikte auto om BOVAG Garantie. Als u een auto mét garantie koopt, legt het autobedrijf dit vast in de koopovereenkomst. Een bedrijf kan er ook voor kiezen de auto aan te bieden zonder BOVAG Garantie. Je ziet dit veel op internet, dan staat er bijvoorbeeld ‘meeneemprijs’. Wij adviseren altijd om BOVAG Garantie te vragen.

Natuurlijk heeft u wel recht op de zogenaamde wettelijke garantie.

Als de auto dus wordt aangeboden zonder garantie mag dat en heeft u een punt voor onderhandeling.