Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Verschil Hyundai i30 en Kia Cee'd uit 2007/2008

Vraag gesteld door op 3 april 2020

Ik ben op zoek naar een andere, wat ruimere auto ter vervanging van mijn huidige stadsautootje. Ik kom na wat onderzoek uit op de Hyundai i30 of de Kia cee'd (benzine, 5-deurs, genoeg trekkracht, geen franse auto, max €3000). Ik lees op een aantal plekken dat deze auto's (uit bouwjaar 2007/2008) technisch identiek zijn, klopt dit? En zijn er bepaalde mankementen die vaak optreden bij deze auto's met kmstand rond de 200.000km?

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U bent opzoek naar een ruimere auto met de Hyundai I30 en de Kia Cee'd als mogelijke kandidaten.

Beiden zijn onderhuids zeer aan elkaar verwant en het klopt dat ze technisch gelijkwaardig zijn. Misschien dat de genoemde generatie destijds nog 'n beetje voor saai werd versleten maar niets ten nadelen van de kwaliteit. Ik verwijs u naar de occasiontest van de HYUNDAI I30 HATCHBACK met de ervaringen van de Wegenwacht wat makementen betreft.

Inhoudelijk kunt u deze test als van de Kia Cee'd lezen en zijn dit binnen het budget gerust betrouwbare auto's te noemen. Als aanbeveling wil ik er nog wel aan toevoegen in te zetten op een lagere kilometerstand. Bij voorkeur onder de 150.000 kilomter. Dan denk ik dat u zonder al te grote kosten u daar een ton bij moet kunnen rijden.