Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Veel voorkomende motorproblemen bij fiat 500

Vraag gesteld door op 2 april 2020

Ik heb een fiat 500 die vaak niet start. Soms start hij de eerste keer wel, maar als je hem af zou laten slaan krijg je hem niet meer aan de gang tot je het zo'n 15-20 keer geprobeerd hebt. Het gebeurt ook vaak dat de auto ook de 1e keer niet start en je het gelijk vaak moet proberen voor hij het doet.

De auto is langs de garage geweest en daar zeggen ze dat het aan de motor kleppen ligt die niet meer goed zijn. Ik vroeg me af op kapotte motorkleppen of moeilijk starten door problemen met de motor een veel voor komend probleem is bij de fiat 500. Het betreft een fiat 500 cabrio met 105 pk uit 2014 met ongeveer 80000km op de teller.

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U omschrijf een startprobleem bij uw Fiat 500 Cabrio. De garage wijst richting de kleppen als oorzaak.

Op zich geen merkwaardige diagnose van de garage. Deze tweecilinder twin-air is niet helemaal vrij van bepaalde motorische klachten die ook wel richting de klepbediening wijzen. Het kan zijn dat de klepbedening van de inlaatkleppen niet goed werkt dat wel een vaker voorkomend verschijnsel blijkt. Zie ook het verhaal op deze pagina dat ook de (mogelijke) oplossing aangeeft. Misschien dat u uw garage het genoemde voorstel kunt aandragen als mogelijke oplossing.