Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Nissan nv200 marge diesel bestelauto

Vraag gesteld door op 3 april 2020

Ik ben voornemens een nissan nv 200 diesel marge bestelauto uit 2015 aan te schaffen.

Heb de volgende vragen.

Ik heb een bedrijfje, een kvk nummer en ben btw plichtig. Om gedoe, bijtelling en btw rompslomp te voorkomen wil ik de nissan nv200 in privé kopen. Is t nu gezien t bovenstaande toch zo dat het lage mrb tarief van toepassing is?

Is een 2015 diesel, zie de lage uitstoot toch relatief milieuvriendelijk en kan ik daarmee in de milieuzones rijden en ook in komende 5 jaar (buitenland)?

Nissan nv 200 diesel betrouwbaar/degelijk? Geen gedoe als ik de marge auto weer ooit verkoop?

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U heeft de nodige vragen over de aanschaf van een Nissan NV 200.
 
Van oorsprong is deze Nissan onderhuids een Renault en is in basis gebouwd op het platform van de Renault Scenic, met onder de kap een diesel van dat zelfde concern. Het mag duidelijk zijn dat Nissan en Renault lang geleden al een huwelijk samen aangegaan zijn. Maar eerlijk gezegd géén negatief advies over de aanschaf van deze bestelauto.

De gemonteerde diesel heeft geen slechte reputatie en met een blik op de milieuzones wél het advies een exemplaar aan te schaffen van na september 2015. Dan betreft het als het goed is een Euro 6 diesel, en dat is wat milieuklasse betreft schoon genoeg om de komende jaren niet te veel milieu hindernissen tegen te komen. Met name Duitsland loopt wel voorop en verwachten we dat diesels in het algemeen wat vaker de toegang ontzegd zal worden. Maar dan met name in het hart van bepaalde grote steden en dat is mogelijk voor u niet bezwaarlijk.
 
U heeft ook een fiscale vraag omtrent de BTW en bijtelling. Daarvoor moet ik u verwijzen naar een fiscaal specialist of accountant. U kunt daar ook eventueel de Belasting Telefoon Auto voor bellen die hierover gerichte kennis van zaken heeft.