Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Gezinsauto

Vraag gesteld door M.J. Hopkins op 26 maart 2020

Ik heb een vraag over een gezinsauto. In november verwachten wij onze 4e kindje. Hierdoor hebben we een andere auto nodig een 6/7 zitten. Ik heb wat lopen zoeken en testen gelezen. Wij hebben een klein budget. Nu zit ik erg te dubben tussen Toyota Corolla Verso/Verso, Honda FR-V, Mazda 5 en een Ford S-max. Ze blijken allemaal redelijk tot betrouwbaar te zijn.

Over de motorisering van de verschillende auto’s zijn de meningen verdeeld. Nu is mijn vraag: is er een auto die er in positieve zin uitspringt? Welke motorisering van deze modellen is betrouwbaar?

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U zoekt vanwege gezinsuitbreiding een 6/7 persoons MPV en u vraagt welke van de genoemde de meest geschikte kandidaat is.
 
De Toyota Verso zal vermoedelijk wat ruimte betreft toch wat aan de krappe kant zijn. Vooral wanneer u de auto voor een langere gebruiksperiode wilt inzetten, is het daarom slim te kiezen voor een auto die in een wat ruimer jasje zit. De Honda valt daarom per definitie ook af. De drie zitplaatsen voorin zijn nogal krap wat voor incidenteel gebruik weliswaar niet bezwaarlijk hoeft te zijn, maar niet wanneer toch meestal het gehele gezin aan boord zal zijn.
 
De overige twee zijn wat mij betreft een prima keuze, met een voorkeur voor de Mazda die in dit segment bekend staat als zeer betrouwbaar. Daarbij komt ook dat het aanbod redelijk groot is en wellicht daarom ook binnen het budget. De 1.8 l volstaat wat motorische prestaties verder ook prima.

Ik wil naast de S-Max (met twee liter motor) ook nog twee alternatieven aandragen met een betrouwbare status. De Kia Carens met 2.0 VVTI is weliswaar redelijk onbekend maar zeker niet onbemind. Dat aanbod is wel duidelijk kleiner maar zeker een geschikt alternatief. Dat geldt ook voor de Mitsubishi Grandis waarbij je wel meteen een 2.4 liter motor onder de kap vindt. Maar wel een écht ruimtewonder en zeer betrouwbaar.