Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Audi A3 kopen

Vraag gesteld door C. van den Bosch op 28 maart 2020

Ik wil een Audi A3 aanschaffen, maar velen hebben rond de 100.000 km gelopen,en de prijs ligt dan nog rond de 20.000 euro. Vroeger was 100.000 km heel veel voor een auto, zijn de motoren veel beter geworden nu? Kan ik deze gerust aanschaffen of zijn er (grote)problemen mee te verwachten? o.a. distributieriem of iets dergelijks? Of zeggen het aantal km's niet zoveel? Ik vind ze dan ook nog best duur voor een auto van 4-5 jaar oud, staan deze auto's als goede occasions bekend? Wat is uw advies hierin?

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U overweegt de aanschaf van een Audi A3 van ongeveer 4-5 jaar oud maar vaak met rond de 100.000 km op teller.

De Audi A3 staat bij meer mensen op het wensenlijstje en is dus best erg gewild. Dat verklaart ook wel de stabiele restwaarde en krijg je voor dat geld een auto met een échte Audi uitstraling. Uitstekende stuur- en overige rijeigenschappen en zit ergonomisch goed en smaakvol in elkaar. Vandaar het best nog pittige prijskaartje.
 
U geeft niet aan om welke motorvariant het zou gaan maar deze toch vaak ook zakelijk gewilde A3 vind je na 4-5 jaar inderdaad wel meestal met tellerstanden rond de ton. Technisch zie ik geen bezwaar. De TSI benzine motoren hebben niet helemaal een vlekkeloos verleden maar de genoemde generatie heeft dat ver achter zich gelaten. De versies met een distributieriem kennen een vervangingstermijn van iedere 210.000 km en geniet de A3 óók volgens de Wegenwacht een betrouwbare en duurzame reputatie.
 
Wat mij betreft dus een verantwoorde koop. Maar gezien het vraag en aanbod verhaal óók aantrekkelijk voor de handel daarom te importeren. Let daar wel op, met name dat het verleden van de auto wel bekend moet zijn. Dus met onderhoudshistorie en gegarandeerde kilometerstand. Anders kan dat later weer bij inruil in uw nadeel geïnterpreteerd worden en gevolgen hebben voor de restwaarde.