Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Achterwielen lawaai

Vraag gesteld door op 25 februari 2020

Onze Mitsubishi Outlander met kenteken 6-ZRJ-80 is van 06-03-2015 en de kilometerstand is nu ca 105.000. Ongeveer een jaar geleden heeft de dealer de achterbanden vervangen met volgens hem originele exemplaren van het merk Geolandair. Sinds een aantal maanden maken de achterwielen of -banden een geluid alsof de banden leeg zijn, de wielen loszitten of dat er iets is met kogellagers.

Het geluid nam de afgelopen maanden toe, is inmiddels zeer storend, begint al bij een snelheid van 80 km per uur en neemt toe met de snelheid. Kent u het probleem, weet u een oplossing anders dan dat wij er mee moeten leren leven? De dealer wijt de oorzaak aan de leeftijd enz. van de auto "want vergelijkbare type's hebben dat ook". Op 05-03-2020 loopt de garantie af.

Antwoord van Leo

Antwoord van Leo

ANWB Expert

Uw Mitsubishi Outlander 2.0 van maart 2015 met 105.000 km op de teller maakt een geluid alsof de wiellagers stuk zijn. Het geluid is hoorbaar vanaf 80 km/h en neemt toe met de snelheid. De dealer geeft aan dat het de leeftijd en de kilometerstand is en dat er niets aan te doen is.

Na bijna 5 jaar en nog net binnen de garantie kan het niet zo zijn dat er geluiden optreden die niet te verhelpen zijn.

Allereerst zal moeten worden vastgesteld wat het geluid veroorzaakt. De wiellagers zijn wat mij betreft de eerste verdachten. Even een ander set banden onder de auto sluit uit dat het geluid door de banden veroorzaakt wordt.

Hoe dan ook, het geluid zal opgelost moeten worden en is binnen de garantiepriode gemeld.