Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Wat is geadviseerd accuvermogen Ah voor Fiat Scudo 1,6 Maxi Diesel

Vraag gesteld door op 6 februari 2020

Bouwjaar 2008. De oude accu is 60 Ah maar een accubedrijf beweert dat er 77 Ah in moet, ik kan dat niet terugvinden in de technische specificaties van Fiat Scudo. Staat het me vrij om zowiezo hoger vermogen in te zetten- is daar een maximum aan gesteld hv 100 Ah?

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U vraagt welke accu er in uw Fiat Scudo moet. De accuspecialist beweert dat dit een zwaarder exemplaar is dan nu feitelijk gemonteerd.
 
Er zijn verschillende varianten mogelijk van inderdaad zo'n beetje 55-77 Ah en alles wat er tussen zit. Er is overigens niks mis met de aangeboden 77 Ah versie die feitelijk simpel gezegd méér startinhoud heeft. De dynamo doet er wat langer over deze volledig te laden maar deze accu heeft als het ware een wat langere adem.
 
Voor een auto die misschien niet intensief gebruikt wordt, kan dat een voordeel zijn maar bij regelmatig gebruik niet nodig. In zo'n geval kan een 60 Ah accu natuurlijk ook prima. Maar ik zie géén bezwaar in 77 Ah maar dat is wat mij betreft wel de grens. Daar ruim boven gaan zitten vraagt voor de dynamo alleen maar meer tijd deze weer volledig te laden en dat is dan weer onnodig en onzinnig.