Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Huurovereenkomst

Vraag gesteld door TAKA van den Nieuwenhof op 7 februari 2020

Ik heb in 2019 een Renault Clio (of soortgelijk) gehuurd. Nr 9742083. Krijg nu een gewijzigde reservering binnen voor een VW polo. Ik heb sunny cars gebeld dat de polo niet fijn zit (te hard) of zij een andere auto willen regelen. Bijvoorbeeld de Clio. Gaan ze niet doen, hebben dus geen soortgelijk!

Wat moet ik hier nou mee? De bedoeling is circa 1500 kilometer in 5 dagen te rijden. Dan heb ik elke dag een probleem met het niet goed doorstromen van mijn bloed. Ik hoor graag van u.

Antwoord van Lisette

Antwoord van Lisette

ANWB Expert

U heeft een Renault Clio of een soortgelijke auto via Sunny Cars gehuurd. U heeft van Sunny Cars een gewijzigde reservering voor een VW Polo gekregen. Deze wilt u niet vanwege een lichamelijke klacht. U vraagt wat u kunt doen.

Bij het aangaan van de huurovereenkomst bent u akkoord gegaan met het huren van een Renault Clio of een soortgelijke auto. Nu u niet specifiek een Renault Clio hebt gehuurd, bent u in beginsel gebonden aan de huurovereenkomst. Met soortgelijke auto wordt doorgaans een auto van een vergelijkbare prijsklassen en model bedoeld. Het kan dan natuurlijk zijn dat de zitplaatsen in de andere auto anders zitten dan een Renault Clio.

Ik raad u aan om nogmaals contact op te nemen en aan te geven wat de precieze reden is dat u een Renault Clio wilt en niet de VW Polo. Misschien kunt u dan toch tot een oplossing komen.