Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Accu probleem Nissan Qashqai?

Vraag gesteld door op 12 februari 2020

Ik heb net een 2dehands Qashqai gekocht van okt. 2017. Model is van 2016 denk ik. Gisteren opgehaald bij garage, geen problemen. Vandaag stukje gereden, echter na een uur wilde mijn vrouw ermee weg, kregen we de melding dat sleutel niet geregistreerd was. Met als gevolg een aantal klikken en de auto wilde niet starten. Iemand van garage langs geweest en kreeg hem toch aan de praat. Helaas 1 uur later exact hetzelfde probleem. Garage heeft hem opgehaald en gaat morgen naar Nissan dealer. Wat opgemerkt werd dat de accu zijn spanning snel verliest.

Mijn vraag is: Kent u dit probleem bij deze auto's? Op een aantal forums zie ik best wel verhalen staan over accu's die het bijna niet aan zouden kunnen?

Antwoord van Leo

Antwoord van Leo

ANWB Expert

Na aflevering herkent uw Nissan Qashqai uit 2017 de sleutel niet en u vraagt of dit een bekend probleem is bij deze auto's.

In de occasiontest van deze auto vind ik in de rubriek "Dit vindt de Wegenwacht" het volgende. Bij alle Qashqai’s kan het voorkomen dat de auto de sleutel niet meer herkent, nadat de accu los of leeg is geweest. Dat is helaas ter plekke niet op te lossen, de Wegenwacht regelt transport naar de garage.

Moderne auto's met start/stop systeem worden door de dynamo maar tot 80% geladen, van 80 tot 100% moet de accu geladen worden door afremmen op de motor.

Tevens hebben moderne auto's veel systemen die actief blijven als de motor uit is en dus stroom gebruiken.