Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Vervanging onderdelen

Vraag gesteld door L. de Blank op 16 januari 2020

Renault Kangoo, 91HZL4, bouwjaar 2009, kmstand 97937, aangepast rolstoelvervoer. Garage stelt vervanging voor van:
All-in distributie en multiriemset.
All-in remblokken en schrijven achter.
De vraag is of de auto een dergelijke kostbare reparatie nog waard is. Vanwege rolstoelaanpassing is de auto bijna onmisbaar.
 

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

Uw garage stelt de genoemde reparaties voor en u vraagt zich af of dat gezien de leeftijd van de auto dat nog wel waard is.

Ik weet niet wat er door de garage begroot is voor deze ingreep maar met 1500 euro denk ik wel al aardig in de buurt te zitten. Of dat het waard is zeg ik volmondig; ja! Deze noodzakelijk ingrepen kunnen ook aan de orde zijn bij een paar jaar jongere auto. Deze aangepaste Kangoo is zeker geen oudje, met een nette tellerstand én nog een heel leven voor zich. Bovendien is het aanbod van aangepaste voertuigen voor rolstoelgebruik erg dun bezaaid.
 
U meldt dat uw auto nagenoeg voor u onmisbaar is en zie ik eerlijk gezegd geen enkele reden om ook maar enigszins aan een andere auto te denken. De ingreep is best prijzig maar heel normaal en gebruikelijk onderhoud. En daar doe je in de regel geen auto voor weg. Wat mij betreft een normale investering en méér dan waard bij een aangepaste auto, waar je voor een betaalbare vervanger véél meer voor moet neertellen dan dit wat uitgebreider onderhoud.