Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Motor reageert niet op gas geven.

Vraag gesteld door D.J.H. de Groot op 17 januari 2020

Wij hebben een Renault Megane uit 2005 1.4 benzine. Nu heeft hij sinds een tijdje last dat hij, als de motor warm is, niet op het gaspedaal reageert. De motor gaat dan stationair draaien. Het probleem is vooral als je vanuit stilstand wegrijd. Hij gaat dan ook beetje bokken. De garahe heeft auto uitgelezen en ze kwamen op de bobine uit. Deze is ook vervangen masr het probleem is niet verholpen. Ook het luchtfilter is al vetvangen. Weet u misschien wat het zou kunnen zijn.

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

 

Uw Renault Megane houdt soms in. Een nieuwe bobine heeft het probleem niet weten op te lossen.
 
Een diagnose op afstand is altijd lastig maar meedenken kan altijd. Gezien het omschreven verschijnsel zou misschien het reinigen van het gasklephuis kunnen helpen. Vervuiling van de luchtmassameter kan soortgelijke gevolgen hebben. De luchtmassameter is gehuisvest in het gasklephuis en kan nog weleens aan een schoonmaakbeurt toe zijn.
 
Verder zou er ook sprake kunnen zijn van een óf meerdere defecte injectoren. Een defecte bobine is inderdaad bij deze Megane een bekend verschijnsel maar defecte injectoren kunnen ook nog weleens voorkomen. U zou nog kunnen proberen een injector reiniger bij de tankinhoud te gooien. Inwendige vervuiling van een injector kan ook voor problemen zorgen. Misschien dat een reiniger dat kan oplossen en is misschien het proberen waard.