Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Knipperend licht op dashboard

Vraag gesteld door op 21 januari 2020

Ik krijg sinds kort een oranje lampje in een vorm van een spiraal getoond in knipperende bewegingen. Ook al ik gas geef gaat dat moeizaam. Ik vroeg mij af wat ik het beste kan doen en wat het kan betekenen. ( Volkswagen golf blue motion 1.4 , bouwjaar 2010)
 

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U heeft een knipperend storingslampje op het dashboard van uw 1.4 l VW Golf.
 
Het betreft hier een motormanagement storing waar een voorafgaande reden voor kan zijn. Een diagnose op afstand is uiteraard altijd lastig maar vermoedelijk betreft het de TSI motor, van de generatie die min of meer berucht is om distributiekettting problemen. Het zou kunnen dat deze inmiddels opgerekt is en niet meer op de juiste spanning. De kleptiming kan daardoor van slag raken met gevolgen voor de prestaties en vervolgens een storingslampje.
 
Uiteraard beschouw ik dit niet als een definitieve diagnose maar ik sluit het niet uit. Nader onderzoek is dus noodzakelijk en adviseer ik u het lampje te laten uitlezen met hopelijk snel de gevonden oorzaak. Om zo veel mogelijk gevolgschade te voorkomen adviseer ik u wel dat op kort termijn te laten doen.