Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Draagvermogen trekhaak Opel Corsa

Vraag gesteld door op 25 januari 2020

Onze interesse gaat uit naar de nieuwe Opel Corsa 1.2 turbo edition 101 pk, leeggewicht 1065 kg. Helaas is de dealer vaag over de maximale kogeldruk (hij denkt 75 kilo). Zelf kunnen wij dit ook nergens in de technische specificaties vinden. Omdat wij graag onze electrische fietsen op een fietsendrager willen meenemen is dit voor ons een reden om niet voor deze auto te kiezen. Zou u ons kunnen zeggen wat de maximale kogeldruk van deze auto is?

Antwoord van Erik Jan

Antwoord van Erik Jan

ANWB Expert

 

U vraagt naar de maximale kogeldruk van de nieuwste Opel Corsa (model F). In de prijslijst op Opel.nl staat bij alle uitvoeringen 55 kg vermeld.

Of u twee elektrische fietsen kunt vervoeren hangt dus van de gewichten af, ook van de fietsendrager zelf. De maximum kogeldruk wordt door de fabrikant van de auto vastgesteld en mag wettelijk niet worden overschreden. Hoewel we vanuit de praktijk niet merken dat daar heel nadrukkelijk op gecontroleerd wordt, is het overschrijden van de kogeldruk niet toegestaan. Naast de kans op een bekeuring zal de fabrikant zijn redenen hebben de kogeldruk te beperken, zowel qua constructie als rij-eigenschappen. Wij raden het dus af om over het maximum heen te gaan.