Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Doops aan E10

Vraag gesteld door op 15 januari 2020

Ik heb veel gelezen over E5/10 benzine.En dat deze toevoeging er voor zorgd dat de brandstof erg schraal word .Is het raadzaam om een doops toe tevoegen voor je de tank afvuld .Div verschillende leveranciers geven aan dat hun produkt reinigt,smeert,motorloopt soepeler,temperatuur boven zuiger is minder hoog,geen aantasting van afdichtingsrubbers.Is het raadzaam om deze produkten toe te voegen aan de E5/10.Ook al is volgens de fabrikant het toegestaan om deze benzine soort te gebruiken.Kunt u mij hier meer over informeren.

Antwoord van Erik Jan

Antwoord van Erik Jan

ANWB Expert

 

U heeft een vraag over E10. E10 is net zoals benzine schraal. De motor is daarop geconstrueerd.
Voor E10-ongeschikte voertuigen kunnen toevoegingen helpen. Beter is het om geen E10 te tanken in voertuigen en andere machines die niet geschikt zijn voor E10. Shell V-Power, BP Ultimate en Esso Supreme Synergy zijn vrij van ethanol. Deze brandstoffen hebben reinigende toevoegingen.


Het zelf toevoegen van additieven wordt wel eens aangeraden als er een duidelijke klacht is, die mogelijk door de toevoeging kan worden opgelost. Het heeft de voorkeur om dat professioneel te laten doen, dus gericht op een issue en met gebruik van middelen voor professioneel gebruik. Zijn de klachten er niet, dan is er ook geen oplossing nodig. Uiteraard kunt u zelf experimenteren met toevoegingen, baat het niet dan schaadt het niet.