Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Auto invoeren

Vraag gesteld door op 24 januari 2020

Ik heb een auto gekocht uit Duitsland met Duitse papieren en tuv van 2 jaar.
Echter rdw doet moeilijk bij invoeren van auto. Ik moet nu wachten op antwoord van Duitsland. Rdw vind dat de auto geen typegoedkeuring heeft voor Europa.  Auto is oorspronkelijk uit Dubai gekomen en heeft in Duitsland gereden en heeft 2 jr tuv keuring. Wat kan ik hier aan doen? Ik moet nu wachten totdat Duitsland kan uitleggen aan rdw

Antwoord van Harm

Antwoord van Harm

ANWB Expert

U heeft een vraag over uw import autp

De RDW zal ovetuigd moeten zijn van de indentiteit van de auto en moet de auto voldoen aan bepaalde eisen, ook op het gebied van milieu.
Die zijn buiten Europa soms minder streng, maar in principe wordt een typegoedkeuring die eerder in Europa is afgegeven inderdaad overgenomen.

Die gegevens moeten dan wel compleet zijn, blijkbaar is dat nu nog niet het geval. Dat zou tot vervelende situaties kunnen leiden.
Zo hebben er onlangs mensen onterecht een toeslag voor de Motorrijtuigenbelasting gekregen omdat er gegevens ontbraken over de exacte uitstoot van een geïmporteerde auto.

Wellicht kunt u de zaak versnellen door aan het CvO te komen. Dit is het "geboortewijs" van een auto met veel specificaties. Daarop staat mogelijk de ontbrekende informatie. Soms kan een dealer of importeur behulpzaam zijn bij het verkrijgen van zo'n CvO. Ik kan mij voorstellen dat het voor een buiten Europa geleverde auto wel lastiger is.