Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Auto gestopt na ESP melding

Vraag gesteld door op 11 januari 2020

Nadat tijdens het rijden het ABS lampje begon te branden ging het al binnen 1 minuut over naar het ESP lampje. Mijn stuur begon zeer zwaar te draaien maar ik heb gelukkig tot aan huis kunnen rijden. De verwarming van de auto stond aan maar deze ging ook plots uit tijdens het rijden. Mijn auto staat nu veilig geparkeerd, dit omdat we het dr laatste paar meters moesten duwen. Mijn auto start nu niet meer op. Wanneer ik het probeer op te starten geeft het een eenmalige geluid wat op een droge hoest lijkt. Alsof het uitademt. Wat nu? Kan de ANWB mij verder helpen?

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U kreeg de melding van een ESP en ABS storing en uiteindelijk begon de aurto zwaar te sturen met nog andere bijkomende klachten.
 
Het lijkt er op dat de ''droge hoest'' te wijten is aan een uitgeputte accu. Mogelijk is deze defect en kunnen de genoemde storingen en andere bijverschijnselen daar duidelijk mee te maken hebben. Ik weet geen merk en type auto waar je een typerend veelvoorkomend gebrek nog weleens door kunt verklaren. Maar een defect in de accu, het laadcircuit van de dynamo óf misschien een slechte massa of gebrekkig elektrisch contact kunnen dit soort waarschuwingslampjes opleveren. Nader onderzoek in die richting is dus noodzakelijk.
Mocht u lid zijn van de Wegenwacht dan is dit een overduidelijk pechgeval waar u gerust de alarmcentrale voor zou kunnen bellen. Mogelijk dat mijn collega's al snel tot een diagnose weet te komen met de juiste oplossing of advies.
 
Alarmcentrale: bel 088 269 28 88