Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

2e hands winterbanden voor BMW 1-serie uit 2005

Vraag gesteld door op 14 januari 2020

Graag zou ik willen weten of het raadzaam is om een set 2e hands winterbanden op velg aan te schaffen? Waar moet ik rekening mee houden? Dient de bandenmaat gelijk te zijn aan de zomerbanden?

Antwoord van Erik Jan

Antwoord van Erik Jan

ANWB Expert

Gebruikte winterbanden op velg zijn een optie met zowel voor- als nadelen. De lagere aanschafprijs is de hoofdreden om voor een gebruikte set te gaan, maar dan moet het wel kostenefficiënt zijn. De profieldiepte zou minimaal 6 mm moeten bedragen zodat de set in ieder geval twee winters mee kan.Ook de kwaliteit is, zeker bij particuliere aankoop een onzekere factor. Er kan wat mankeren aan banden waardoor ze trillen of bijgeluiden maken. Een band kan niet afdoende zijn gerepareerd na een lek.

Let op de juiste velg, bij voorkeur komt die van een 1-serie zodat er runflat banden onder kunnen. Als de winterset niet runflat is zou u een reparatieset of reservewiel moeten kopen. Ook de steekmaat, naafdiameter en ET waarde moet exact overeenkomen met het origineel. 205/55R16 is een prima maat als winterband voor een 1-serie E87.