Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Kosten vervangen ABS ring

Vraag gesteld door op 2 januari 2020

Wij hebben een Nissan Primera 1.8 Est Business Edition van oktober 2006. Garage geeft na een onderhoudsbeurt aan dat ABS ring links voor gescheurd is en moet worden vervangen. We hadden zelf niets gemerkt; geen klachten tijdens het rijden. Kosten 634,50 euro. Is dit een reëel bedrag?

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

 

Uw garage constateert een gescheurde ABS ring bijuw Nissan Primera.
 
U heeft formeel geen klachten. In een voorkomend geval kan dit wel als storing gesignaleerd worden en zal een brandend ABS lampje daar tijdens het rijden melding van maken. Maar een gescheurde ABS ring zal toch op termijn vervangen moeten worden. Vermoedelijk zal men deze vervangen compleet mét homokineet. Wanneer ik dan uitga van ongeveer twee uur arbeid dan kom je uit op zo'n 180 euro. Een universele homokineet (onderdeel van de aandrijfas) voor uw auto mét ABS ring kom ik al gauw tegen voor ongeveer 60 euro. Dus in totaal met btw zou het eigenlijk wel voor de helft minder moeten kunnen.
 
Ik weet niet of de betreffende garage een dealer is, die misschien een originele homokineet plaatst voor het meervoudige van wat een universeel exemplaar kost. Maar het moet dus goedkoper kunnen. Misschien kan uw garage deze kosten wat meer specificeren om te kunnen vast stellen waar het prijsverschil ontstaat.