Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Import renault scenic

Vraag gesteld door op 27 december 2019

Ik zoek een jonge occasion. Het valt mij op dat heel veel geïmporteerde jonge Scenics aangeboden worden (2018, 2019 met nog geen 20.000 km) en geen andere merken. Hoe kan dat? Is er iets aan de hand met deze auto's? Is het betrouwbaar zo'n auto te kopen?

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U vraagt waarom veel jonge geimporteerde Renault Scenics worden aangeboden en waar op te letten bij aanschaf.
 
Jonge occasions worden vaak geïmporteerd wanneer het gebruikte aanbod relatief klein is en de vraag redelijk groot. En zeker in de SUV, Cross-Over en MPV klasse zijn er bepaalde modellen die relatief schaars zijn.
 
Het is van belang dat de historie van de auto bekend is. Als deze auto bij een Renault dealer wordt aangeboden met Bovag garantie loopt u niet veel risico. Een geïmporteerde auto kan in een later stadium bij inruil negatief geïnterpreteerd worden en gevolgen hebben voor de restwaarde. Maar die invloed zal nagenoeg nihil zijn wanneer er duidelijk sprake is van een inzichtelijk verleden van met name ook de buitenlandse jaren. Vraag ook zeker aan de verkoper/dealer naar die buitenlandse historie, bij voorkeur ook op papier zoals een volledig ingevuld onderhoudsboekje of facturen.