Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Toyota Auris 1.6 16v Luna Business 2007

Vraag gesteld door op 14 december 2019

Ik wil binnenkort een Toyota Auris aanschaffen, overal over de auto bouwjaar gelezen en gehoord! Dat een van de beste betrouwbaar auto en sterkte motor en zuinig etc...

Maar ik mis wel een vraag over het Transmissie. Welke of wat is de beste, betrouwbaar, goedkoop als moet vervangen een handgeschakeld of een automaat? Ik rijd vaak binnen staat en soms lang afstand, misschien naar vakantie met de Auris alleen ik ga geen caravan trekken. Graag u ervaring en tips, advies.

De Auris twijfel ik te kopen heeft 60.000 km gelopen en die is uit 2007, klopt dat dat de meeste problemen komen na 50.000 of 75.000 km?

Antwoord van Erik Jan

Antwoord van Erik Jan

ANWB Expert

U overweegt de aanschaf van een Toyota Auris MMT automaat uit 2007.

De auto staat als erg betrouwbaar bekend. De automaat die in 2007 werd geleverd is een gerobotiseerde handbak, waarvan schakeling en koppeling dus vanzelf gaat. Wel wordt bij het schakelen de aandrijving even onderbroken wat de bestuurder kan ervaren als 'inhouden'. De schakelmomenten duren bovendien relatief lang.

De actuator kan problemen geven, dat is het enige bekende technische zwakke punt. De bak kan dan uit de versnelling schieten en in neutraal vast blijven staan. Dat is te repareren maar brengt kosten met zich mee. Als u ook een handgeschakelde auto prima vindt, zou ik in geval van een 2007-Auris voor een handbak gaan. In 2010 kwam de Hybride versie op de markt. Die heeft een probleemloze traploze automaat en kan ik zeker aanbevelen qua betrouwbaarheid en het lage brandstofverbruik. Maar dan zit u al drie bouwjaren jonger en de aanschafprijs is dus ook hoger.