Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Storing lamp dashboard

Vraag gesteld door op 19 december 2019

Tijdens het rijden is het stuurlampje oranje gaan branden. Het opstarten van de auto lukt niet meteen. Golf 5 plus bj 2006. Waar kan dit aan liggen?

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

Uw VW Golf Pus laat een oranje storingslampje zien met het symbool van een stuur. U geeft ook aan dat het starten van de auto niet altijd lukt. Mogelijk dat daar de oorzaak ligt voor het storingslampje.

Ik weet niet precies wat het startprobleem is, of dat daadwerkelijk niet starten is of slecht aanslaan, maar daar kan wel een link ontstaan met de storing aan de stuurbekrachtiging. Wanneer je misschien een accu- of dynamoprobleem hebt, kan het ná herstel noodzakelijk zijn de stuurhoeksensor in te leren. Het betreffende lampje gaat dan feitelijk branden als gevolg van een ander gebrek.

Ik denk daarom dat de aandacht éérst richting het slecht starten moet gaan. Wanneer dat is opgelost, zal de stuurhoeksensor opnieuw ingeleerd moeten worden om het lampje vervolgens uit te krijgen. Een diagnose op afstand is altijd lastig maar het startprobleem lijkt mogelijk een belangrijke aanwijzing te zijn.

Wellicht dat de dealer het beste adres is om eventueel ook de sensor in te leren. Maar een garagebezoek is wel onvermijdelijk. Het gaat niet om iets simpels met een eenvoudig zelf uit te voeren oplossing.