Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Storing interieurventilator Corsa

Vraag gesteld door op 2 december 2019

De interieurventilator van mijn Opel Corsa met ECC valt soms uit, vooral na een stuk rijden (warm)en even stil te hebben gestaan om bijvoorbeeld boodschappen te doen. De ventilator is schoongemaakt. De garage geeft aan dat het waarschijnlijk de regelmodule (weerstand) is die op de ventilatormotor is gemonteerd of misschien de motor. Maar de motor werkt verder goed als hij het doet. Ik vermoed zelf ook de module (deze is maanvormig) wat denkt u?

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

De kachelventilator van uw Opel Corsa valt soms uit en u zoekt naar de mogelijke oorzaak.

Als het goed is, vindt u achter het handschoenenkastje de kachelventilator stekker. De linker stekker is voor de kachelweerstand en de rechter stekker voor de kachelmotor. De rechter stekker, van de ventilator dus, kan nog weleens slecht contact maken bij deze generatie Corsa. De contacten schoonmaken wil dan nog weleens helpen. Soms wordt de stekker ook vervangen wanneer dat noodzakelijk blijkt. Dat wordt dan wel een garage klusje. Er bestaat overigens een reparatiesetje om deze stekker te kunnen vervangen.

 

Reacties

M. van der Poel

Auteur - 24 december 2023

Zou het een idee zijn om te vermelden om welk type corsa het gaat?

Jos

ANWB Expert - 27 december 2023

De betreffende vragensteller van toen heeft destijds niet het bouwjaar opgegeven. Maar van 2006-2014 kan een dergelijk probleem bij de Opel Corsa