Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Met all season banden op wintersport?

Vraag gesteld door op 4 december 2019

Ik heb voor komend seizoen een wintersportvakantie geboekt en wil hier graag met mijn auto naartoe. Onder mijn auto zitten banden, Landsail 165/60 R14 75H, met een m+s logo en het sneeuwvloksymbool. Is dit voldoende om mee naar Oostenrijk te gaan?

Antwoord van Erik Jan

Antwoord van Erik Jan

ANWB Expert

U heeft een vraag over gebruik van all seasonbanden op wintersport. Deze banden zijn daar toegestaan in winterse omstandigheden. De smalle bandenmaat is in dit geval een voordeel.

De prestaties van all seasonbanden blijven in winterse omstandigheden over het algemeen achter bij die van winterbanden. Dat maakt de banden ongeschikt voor zwaardere omstandigheden zoals veel sneeuw en hellingen. Er zijn wel uitzonderingen van all seasonbanden die heel goed met een goede winterband kunnen meekomen. Zie ook onze all seasonbanden test

Het merk Landsail hebben wij niet getest. Het Chinese merk opereert in het budget prijssegment. Wat wij bij banden uit dit segment vaak zien is dat de prestaties achter blijven bij de zogenaamde A-merken, vooral op nat wegdek.