Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Lpg g3

Vraag gesteld door A.J. Voorberg op 16 december 2019

Ik overweeg de overstap naar een Volvo S80 op LPG G3, tussen de € 3000 en € 4000 met een KM stand onder de 300.000. Ik rijd nu diesel, maar vanwege de verhoogde wegenbelasting denk ik erover om over te stappen. Wat denkt u van deze keuze? Over het algemeen loopt een Volvo 5 cilinder op LPG meestal toch wel goed toch?  ik kijk ook naar een bi-fuel, maar die zijn wel moeilijk te vinden. Graag uw advies.

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert
U overweegt de aanschaf van een Volvo S80 op LPG G3.

Deze generatie Volvo heeft wel een duurzame en betrouwbare LPG status en zijn zeer hoge tellerstanden niet uitzonderlijk. Deze keuze als alternatief voor de fiscaal geplaagde oudere generatie diesel lijkt me begrijpelijk.

Toch wil ik voor deze generatie Volvo's met dergelijke tellerstanden niet per definitie een blind vertrouwen in de toekomst uitspreken. Met drie ton op de teller kan er natuurlijk best sprake zijn van gevorderde slijtage aan bepaalde onderdelen. Los van de goede LPG reputatie van deze 5 cilinder. Weet dus wel wat u koopt, met name op het gebied van de staat van onderhoud en verdere conditie. De vorige eigenaar kan ook een weloverwogen moment hebben gekozen om de auto juist dán weg te doen, op het moment dat groot onderhooud aan de orde is. Maar loopt u tegen een goed onderhouden en net bereden exemplaar aan, dan is de combinatie LPG en de betreffende Volvo vaak een lang en gelukkig huwelijk gebleken.