Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Citroën C4 Picasso benzine 3 jaar oud

Vraag gesteld door C.C.M. van Kempen op 8 december 2019

Na een foutmelding naar de garage. Het blijkt dat de benzinetank geheel vervangen moet worden. Citroën Nederland past een coulance regeling toe van 75% van de kosten, maar ik moet nog 350 euro betalen. Dit lijkt me niet normaal en is de term "verborgen gebreken" van toepassing? Ik vind dat ik dit als consument redelijkerwijs niet hoef te verwachten. Gaarne uw advies.

Antwoord van Michiel

Antwoord van Michiel

ANWB Expert

De brandstoftank van uw Citroën C4 Picasso uit 2016 dient te worden vervangen. Citroën Nederland past 75% coulance toe op de vervangingskosten. U vraagt zich af wat uw rechtspositie is.

Non-conformiteit art 7:17 BW

Nu de brandstoftank ondeugdelijk blijkt, is deze niet geschikt voor normaal gebruik. De auto voldoet zo niet aan de redelijke verwachting op grond van de koopovereenkomst.

Terug naar verkoper

Voor een beroep op non-conformiteit dient u uw verkoper in de gelegenheid te stellen het gebrek te verhelpen. Op grond van art 7:21 lid 2 BW mag de verkoper hiervoor geen kosten aan u doorbelasten.

Rechtsbijstand

Beschikt u over rechtsbijstand? Schakel deze dan in zodra u in casu in een impasse geraakt.

Geschillencommissie

Geschillen met een BOVAG aangesloten autobedrijf kunt u ter beoordeling voorleggen aan de Geschillencommissie Voertuigen.

Meer informatie over klachten na aankoop vindt u op onze website.