Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Winterbanden op doorreis

Vraag gesteld door J.G.A.M. Hees op 26 november 2019

Graag zou ik een vraag stellen over een artikel in de kampioen. Wij 66+ ers gaan met regelmaat naar ons huis in Spanje. In het artikel werd gesproken over winterbanden en hier ondervind ik een probleem mee. In de landen waar we doorheen rijden (Luxemburg) zijn winterbanden verplicht en ik zou ook graag met winterbanden rijden.

Maar na Lyon (nog niet de helft van de rit) zijn winterbanden niet meer nodig en slijten deze dermate snel dat we ze er maar niet opleggen. Is een allweather band een optie of slijten deze bij een gemiddelde dag temperatuur van 25 graden ook zeer snel? Misschien heeft u meer van dit soort vragen gehad.

Antwoord van Leo

Antwoord van Leo

ANWB Expert

U rijdt regelmatig naar uw huis in Spanje en heeft dan onderweg soms winterbanden nodig. Eenmaal onder Lyon heeft u geen winterbanden meer nodig en slijten deze bij hoge temperaturen ook nog erg snel. U vraagt of een allweatherband voor u een verstandige keuze is.

Met een allseasonband voldoet u in elk geval aan de wettelijke eisen onderweg als er winterse omstandigheden zijn. Een allseasonband kan beter tegen de hoge temperaturen dan een winterband. Bij een allseasonband in de zomer kunt u wel de bandenspanning 0.3-0.5 bar verhogen.