Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Sticker op je autolampen plakken Engeland

Vraag gesteld door A. Norden-Schong op 25 november 2019

Wij gaan vrijdag as naar Engeland en hebben bij jullie lampstickers gekocht. Alleen onze auto Chevy Silverado pickup staat er niet tussen. Hoe kom ik er achter hoe wij hem moeten.plakken?

Antwoord van Leo

Antwoord van Leo

ANWB Expert
U gaat naar Engeland met uw Chevy Silverado Pick-up en vraagt hoe u de koplampen moet afplakken. U heeft speciale koplampstickers gekocht maar in de beschrijving staat uw auto niet vermeld.
 
Het is niet verplicht om koplampen af te plakken in Engeland. U mag echter uw tegenliggers niet verblinden. Afhankelijk van het soort verlichting hoeft u mogelijk helemaal de koplampen niet af te plakken.

Het beste kunt u in het instructieboekje van uw auto kijken wat er vermeld staat over links verkeer. Als u de auto voor een muur plaatst kunt u aan het lichtbeeld al het een en ander zien. Als het lichtbeeld een rechts oplopende lijn laat zien moet er iets gebeuren. U kunt de sticker zo op de koplamp plakken dat de oplopende lijn is afgedekt.

Veel LED lampen laten een rechte lijn zien, deze hoeft u dus niet af te plakken. Xenon verlichting is mogelijk in te stellen op links verkeer en hoeft u dan dus ook niet af te plakken.

U kunt natuurlijk altijd even bij uw dealer langsrijden voor informatie en/of het eventueel afplakken van de koplampen.