Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Roestvorming achterremschijven

Vraag gesteld door op 21 november 2019

Op mijn VW Golf variant van 25-2-2014 zijn op 19-12-2017 mijn remschijven achter vernieuwd door de VW dealer incl. blokken wegens roestvorming. Dezelfde VW dealer heeft op 19-11-2019 aangegeven dat de remschijven incl. blokken wederom vervangen moesten worden. Hoe kan dat  binnen 2 jaar? De km-stand was toen 40.277 en is nu 56.012. Tevens gaf de VW dealer aan dat ook de remschijven incl. blokken voor vervangen moeten worden.

Antwoord van Leo

Antwoord van Leo

ANWB Expert

U heeft een Volkswagen Golf Variant uit 2014 waarvan nu voor de tweede keer de achterremschijven vervangen moeten worden in verband met roest.

Roest op achterremschijven zien we veel bij auto's die weinig kilometers rijden en volgens het nieuwe rijden bereden worden. Door het nieuwe rijden wordt er weinig geremd waardoor het roest, ontstaan tijdens de stilstand, niet wordt weggeremd maar slechts wordt aangedrukt.

Een auto remt, zeker als deze onbeladen is, voor 80% voor en voor 20% achter. Wanneer de auto beladen wordt, zal de remdrukregelaar er voor zorgen dat de achterremmen meer gaan remmen. Regelmatig wat steviger remmen, het liefst als de auto beladen is, kan deze roestvorming voorkomen. Voorremschijven en blokken slijten harder bij veel stadsverkeer, een levensduur van 60.000 km is dan redelijk normaal.