Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Uitval systemen en motor Lancia Delta 2012 - 85000 km

Vraag gesteld door een ANWB-lid op 19 oktober 2019

Sinds enige maanden zijn de systemen en motor tijdens het rijden een aantal keren uitgevallen. Dashboard en scherm boordcomputer zijn dan geheel zwart, zoals na uitschakelen en uitnemen sleutel. De wagen kan na terugdraaien sleutel  direct weer worden gestart en verder rijden.Garage heeft startslot vervangen, daana weer een keer uitgevallen. Garage weet niet wat de oorzaak is. Dit is gevaarlijk en ik durf de auto dus niet meer te gebruiken.
 

Antwoord van Leo

Antwoord van Leo

ANWB Expert

Uw Lancia Delta uit 2012 met 85.000 km op de teller valt sinds enige tijd plotseling stil.

Alles gaat uit alsof het contact is uitgezet en de sleutel er uitgenomen. Uw garage heeft het contactslot vervangen maar zonder resultaat.

Ik ga er vanuit dat de auto uitelezen is en dat er geen foutmeldingen waren. In dit soort gevallen zie ik nog 2 mogelijkheden, namelijk: als de auto weer stilvalt gelijk de Wegenwacht bellen, dus niet het contact uitzetten maar alles laten zoals het is. Dit kan natuurlijk alleen als hij op een veilige plek uitvalt. Op dat moment is mogelijk te meten waar de stroom uitvalt.

Een andere oplossing is om een GMTO diagnosespecialist de auto te laten onderzoeken. Het lijkt een massa probleem of een probleem van een slecht contact in een stekker.