Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Levensduur powershift automaat Volvo S60 bouwjaar 2011

Vraag gesteld door op 30 oktober 2019

Mijn Volvo S60 heeft 138.000 km gelopen. Tijdens mijn vakantie in Frankrijk (met caravan) deed de motor/automaat ineens vreemd tijdens het bergop rijden. Het toerental fluctueerde +/- 400 toeren gedurende een korte tijd (inclusief vreemde geluiden). Daarna herstelde het zich weer. Bij een bepaald toerental bleef een fluctuatie van +/- 50 toeren. Voor de rest reed hij weer normaal.

Testrit bij de dealer leverde geen problemen. Men heeft de laatste software gedownload en nu rijdt hij weer prima. In de garage vertelde ze mij dat er veel problemen waren met powershiftautomaat bij Volvo (kapot gaan ze allemaal maar wanneer ????). Kunt u mij adviseren wat ik het beste kan doen? Is er ook een mogelijkheid om de automaat te laten controleren? Ik heb dit jaar al voor dik 3500 euro extra kosten gehad aan de auto.

Antwoord van Leo

Antwoord van Leo

ANWB Expert

U heeft problemen gehad met uw Volvo S60 Powershift automaat.

U vraagt of er mogelijkheden zijn om de automaat te controleren. Er zijn zeker automaat specialisten die een automaat kunnen controleren. Ik denk dan aan Autrans (www.autrans.nl) maar er zijn zeker ook andere automaat specialisten te vinden op internet.

Als de problemen uitsluitend ontstaan met de caravan achter de auto kunt u de problemen mogelijk voorkomen door handmatig te schakelen en zo in een hoger toerenbereik te rijden waardoor smering en koeling van zowel motor als versnellingsbak verbetert.