Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Aanhangwagen trekken met Nissan Note 1.2 Acenta

Vraag gesteld door een ANWB-lid op 22 oktober 2019

Wij overwegen de aanschaf van een Nissan Note 1.2 Acenta uit 2016.  Eenmaal per jaar willen met deze auto en een aanhangwagen op vakantie. Het trekgewicht van deze auto is 430kg. Een aanhangwagen weegt max 200 kilogram. Op de kar gaan een tent en de campeerspullen. Is het opgegeven trekgewicht voldoende of moeten we gaan kijken naar een auto met meer vermogen die daardoor een iets hoger trekgewicht aan kan? Tot nu toe krijgen we erg uit een lopende adviezen

Antwoord van Leo

Antwoord van Leo

ANWB Expert

U overweegt de aanschaf van een Nissan Note en u vraagt zich af of de auto ook geschikt is om 1x per jaar met een aanhanger en kampeerspullen op vakantie te gaan.

U heeft een maximaal trekgewicht van 430kg. Wij hanteren dat het gewiicht van de beladen aanhanger niet meer is dan 75% van het beladen gewicht van de auto.
Hier komt u zeker niet aan, in dat opzicht is het een veilige combinatie.

Wel is het zo dat het vermogen van de auto (59KW) niet heel erg ruim bemeten is. Maar als u het maximaal aanhangwagen gewicht respecteert en met met niormale gepaste snelheid op vakantie gaat, zie ik geen probleem om dit eenmaal per jaar te doen.

U moet geen bijzondere prestaties verwachten, maar het is zeker niet onmogelijk of onveilig om met deze combinatie op pad te gaan.