Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Wie heeft er voorrang?

Vraag gesteld door een ANWB-lid op 25 september 2019

Als je vanuit Benschop richting Polsbroek rijdt over de weg Benedeneind Zuidzijde, dan kom je regelmatig aan je rechterhand bruggen over de sloot tegen. Dit zijn brede bruggen, voorzien van asfalt. Als ik in de auto rijd, dan ervaar ik deze bruggen als wegen van rechts, maar zijn dit het ook? Of is dit een 'uitrit situatie'?

Samengevat: als je met de auto rijdt vanuit Benschop richting Polsbroek, moet je dan voorrang verlenen aan auto's van rechts? Link

Antwoord van Michiel

Antwoord van Michiel

ANWB Expert

U vraagt of u rijdend op de weg vanuit Benschop richting Polsbroek voorrang moet verlenen aan verkeer dat van rechts vanaf een brug komt.

Ik heb op google maps gekeken en maak daaruit op dat er verschillende bruggen zijn over deze weg: een brug met slagboom, een brug met een hek en brede geasfalteerde brug. In principe geldt de regels dat rechts voorrang heeft. Maar over deze verkeerssituaties kan ik u geen duidelijkheid verschaffen. Alleen de brede, geasfalteerde brug ziet er niet uit als een uitrit. Dit betekent dat u naar mijn mening bestuurders (dus niet voetgangers) van rechts voorrang te geven. 

Dit is anders als de weg vanuit Benschop richting Polsbroek is voorrangsweg zou zijn of als er met verkeersbord 'voorrangskruising rechts' een andere voorrangsregel wordt gegeven.