Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Probleem met Toyota Auris

Vraag gesteld door R. van Poecke op 9 oktober 2019

Ik ben in het bezit van een Toyota Auris bj. 11-2009. 1.6 navigator handgeschakeld.
Ik heb al heel lang het probleem dat de motor bij het accelereren enorm inhoudt. dit is zowel bij het optrekken bij het stoplicht als bij het versnellen op de snelweg. In het begin dat dit probleem zich voordeed, deed de auto het af en toe goed maar sinds kort geeft hij het probleem continue. Bij het uitlezen komt er geen storingsmelding naar voren. Ik heb al brandstofsysteemreiniger geprobeerd en V-power getankt. De luchtmassasensor heb ik ook al gereinigd. Ik hoop dat jullie misschien een idee hebben waardoor dit probleem wordt veroorzaakt.

Als ik het gas een beetje minder indruk, houdt hij iets minder in. Als de auto niet in de versnelling staat en je geeft gas merk je er niets van en bij het wegrijden in de versnelling komt de auto echt amper vooruit.

Antwoord van Leo

Antwoord van Leo

ANWB Expert

Uw Toyota Auris 1.6 uit 2009 houdt in bij het optrekken. Onbelast en in deellast loopt de motor goed.

Zonder iets te weten over de kilometerstand en de staat van onderhoud. Deze klacht kan ontstaan door een probleem in de ontsteking of door een gebrek aan brandstof. Alleen onderzoek kan met zekerheid de oorzaak aangeven. Ik denk dan aan bobines, bougies en bougiekabels maar ook bijvoorbeeld brandstofdruk of injectoren.

Als uw dealer er niet uit komt, kunt u een GMTOdiagnosespecialist bezoeken voor een juiste diagnose.