Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Private lease occasion dealers

Vraag gesteld door een ANWB-lid op 15 oktober 2019

Ik heb uw website bezocht ivm informatie mbt private lease occasion. Veel is me wel duidelijk en ik begrijp dat een keurmerk toch wel belangrijk is bij een leasemaatschappij. Als deze er niet is, wil dit dan gelijk zeggen, dat het een onbetrouwbare of slechte maatschappij betreft? Op de sites met keurmerk gaat het mn over private lease voor nieuwe auto's. Ivm het maandelijkse bedrag, gaat mijn voorkeur uit naar een goedkopere occasion. Die worden niet veel aangeboden op de betreffende websites. Vaak betreft het dan toch een andere leasevorm. Weet u, welke dealers in de omgeving van Harderwijk (straal Amersfoort, Apeldoorn, Zwolle) private lease occasion aanbieden, waarvan ik weet dat alles betrouwbaar is (met of zonder lease keurmerk)? Of zo niet, waar en hoe ik deze wel kan vinden?

Antwoord van Annemieke

Antwoord van Annemieke

ANWB Expert

U bent op zoek naar een private lease occasion. U vraagt naar betrouwbare adressen.


Wij hebben geen informatie over de mogelijkheden voor het leasen van een occasion. Ook houden wij geen revieuw bij over bedrijven die occasions leasen.

Ik raad u aan per bedrijf na te gaan of er reviews zijn en vooral goed de voorwaarden na te kijken voor u overgaat tot leasen. Denkt u daarbij bijvoorbeeld aan wat de procedure is in geval van een gebrek of garantie. Ook is het van belang wat er gebeurt op het moment dat u, bijvoorbeeld door veranderde omstandigheden, van het lease contract af zou willen.