Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Wanneer is een auto afgeschreven?

Vraag gesteld door C. Kramer op 26 september 2019

Mijn auto, Peugeot 307SW, uit 2008 heeft een aangepaste passagierstoel vanuit de AWBZ / WMO met luchtgeveerd onderstel. Ik wil deze 11 jaar oude auto met 170.000 km op de teller gaan vervangen, waarbij de stoel moet worden omgezet naar de nieuwe auto. Reparaties werden altijd ook door gemeente / WMO betaald.

Nu stelt de WMOadviseur dat vervanging van de oude auto niet noodzakelijk nodig is zodat vergoeding van deze kosten niet aan de orde is. Mijn stelling dat om kosten te vermijden auto-vervanging wel nodig en gewenst is, wordt denk ik door u gesteund als experts. Klopt dat?

Antwoord van Marika

Antwoord van Marika

ANWB Expert

U hebt een Peugeot 307SW uit 2008 met een aangepaste passagiersstoel vanuit de AWBZ/WMO. De reparaties worden ook vanuit de WMO betaald. U wilt een nieuwe auto kopen waarbij de aangepaste stoel wordt overgezet. Echter, de gemeente geeft aan dat de auto nog niet aan vervanging toe is zodat vergoeding niet meer aan de orde is. U vraagt zich af of dat klopt bij een 11 jaar oude auto.

Onze technische expert geeft aan dat bij een auto van die leeftijd en kilometerstand inderdaad gedacht kan worden aan eventuele vervanging. Echter, omdat u onder de WMO valt, zullen er doorgaans ook eisen/criteria gesteld kunnen worden vanuit de gemeente. Ik raad u daarom aan om die door te nemen.