Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Vervuiling motorolie door fout garage

Vraag gesteld door een ANWB-lid op 26 september 2019

Bij de eerste jaarbeurt (Renault Captur juni 2018) is olie lekkage geconstateerd waardoor de motor moest worden uitgebouwd om de distributiezijdige deksel opnieuw af te kitten. Na drie weken bleek de motor af en toe te stotteren en dit zou moeten komen doordat er iets van de vloeibare pakking in de motorolie is gekomen die nu een plunjer gedeeltelijk blokkeert.

De motor gaat nu gespoeld worden maar niemand kan daarbij garanderen dat er toch nog niet ergens iets achterblijft, hoe kan ik borgen dat eventuele problemen hierdoor in de toekomst zonder kosten mijnerzijds worden opgelost?

Antwoord van Marika

Antwoord van Marika

ANWB Expert

U hebt een Renault Captur uit juni 2018. Bij de eerste jaarbeurt is olielekkage geconstateerd waardoor de motor moest worden uitgebouwd om de distributiezijdige deksel opnieuw te kunnen afkitten,. Daarbij is er vloeibare pakking in de motorolie terechtgekomen waardoor de motor nu af en toe stottert. Gevolg is dat de motor nu uitgespoeld moet worden zonder garantie dat er niets achterblijft van de vloeibare pakking. U wilt weten hoe u ervoor kunt zorgen dat eventuele problemen daardoor in de toekomst kosteloos worden opgelost.

Als u een reparateur wilt aanspreken op een ondeugdelijke reparatie dient u daar doorgaans bewijs voor aan te leveren. Vaak is dat erg lastig. In uw geval staat vast dat er een ondeugdelijke reparatie is uitgevoerd. Ik raad u aan om een afschrift te laten maken waarop aangegeven staat dat het een ondeugdelijke reparatie betreft, welke oplossing er geboden wordt en dat u het recht behoud om indien er mankementen optreden die gerelateerd kunnen worden aan dat gebrek, u een kosteloze duurzame oplossing mag verwachten.

Meer informatie over reparatie en onderhoud vindt u op onze website.