Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Outlander PHEV of gewone benzine auto?

Vraag gesteld door een ANWB-lid op 29 september 2019

Wij zijn van plan een andere auto te kopen. Maar nu wat moet je kopen als je veel dagelijkse "kleine" km rijdt 20-30Km en een goede ruime veilige auto wilt. De Outlander PHEV zou een voordelige keuze zijn voor ons want we hebben zonnestroom over en zouden in theorie bijna elke dag op stoom kunnen rijden. Of zouden we bijv. een Volvo XC60 moeten kopen?

We hebben een redelijk sterke auto nodig voor de caravan van 1350 kg dus die moet wel mee kunnen. Wat is verstandig en handig? Wij weten het eigenlijk niet meer wat we moeten aanschaffen, het is zo lastig in de toekomst kijken en het gaat wel om serieus geld wat deze auto's kosten.

Antwoord van Harm

Antwoord van Harm

ANWB Expert

In dit geval zou een Mitsubishi Outlander een prima optie zijn omdat deze de twee uitersten in uw autogebruik combineert.

Uw dagelijkse kilometers zijn bijna allemaal elektrisch te rijden. En een caravan van 1350 kg kan deze auto ook goed trekken. Dan is overigens weinig over van de elektrische actieradius of het voordeel van een lager verbruik. Maar dat is bij eigenlijk alle auto's zo als u een flinke caravan gaat trekken.

De Volvo XC60 is vermoedelijk duurder om te rijden. U kunt dit voor uw situatie uitrekenen met onze Autokostencalculator.