Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Koppeling Nissan Qashqai

Vraag gesteld door een ANWB-lid op 29 september 2019

Ik heb een nieuwe koppelingset kompleet met druklager laten plaatsen in mijn Nissan qashqai 1.6 163 pk van 2016 met 57000km op de teller. Dit omdat het koppelingspedaal ontzettend zwaar ging en de koppeling heel hoog zat. Het pedaal gaat nu nog heel zwaar, er zit geen vrijeslag in zeg ik maar. Het gaat tot helemaal onderaan super zwaar, het is net of er tegendruk opzit. En het pedaal weer met kracht omhoog wil. Het kost gewoon kracht om het ingedrukt te houden. Als ik lang in de file rij krijg ik het gewoon in mijn been.

De dealer weet het niet op te lossen. Ze weten niet wat dit kan zijn. Dit probleem was dus ook al voor ik de koppeling liet vervangen. Ik ben wel heel tevreden over de dealer, ze staan altijd voor me klaar !

Antwoord van Leo

Antwoord van Leo

ANWB Expert

De koppeling van uw Nissan Qashqai uit 2016 is bij 57.000 km vervangen omdat de bediening heel zwaar ging.

Na het vervangen gaat de koppeling nog steeds zwaar en de dealer weet geen oplossing. Het probleem lijkt in het hydraulisch gedeelte te zitten. Mechanisch is immers alles vervangen en ook het hydraulisch druklager is vervangen. De hoofdkoppelingcilinder en het scharnierpunt van het pedaal verdienen wat mij betreft aandacht.