Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Is leasen goedkoper dan occasion met 10000 km op de teller?

Vraag gesteld door een ANWB-lid op 13 september 2019

Ik rijd nu diesel en overweeg op benzine over te stappen en eventueel hybride of elektrisch. Reden is dat ik minder kilometers ga rijden. Jaarlijks rijd ik nu 30.000 km en dat zal naar schatting rond de 18.000 km uitkomen. Nu rijd ik in een Renault Megane van 6 jaar oud. De kosten zijn door ANWB/experts indertijd (heel goed!) geschat op € 0,25, wat neerkomt op € 7500 per maand, ofwel € 625 per maand. Ik overweeg een kleinere auto, maar wat is de minst dure oplossing? Inruilen en occasion kopen van 5 jaar oud (bijvoorbeeld Renault Clio, Citroën C3, VW-Polo), of een dergelijk type leasen?

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

Ik begrijp dat u op basis van uw toekomstig jaarkilometrage overweegt uw huidige diesel om te ruilen voor een gebruikte benzine auto. Een private lease constructie ziet u ook nog als optie.

U vraagt wat econmisch gezien dan de beste keuze is. Er ontbreken nog wat belangrijke details om die verschillen voor u in beeld te krijgen. Maar wat betreft de autokosten bij de keuze van een private lease auto kunt u dat prima berekenen met dit private lease autokostenprogramma.
 

Wanneer u die kosten zou willen vergelijken met bijvoorbeeld een 5 jaar oude occasion kunt u dat vervolgens berekenen met dit autokostenprogramma. Let wel op dat het laatste programma een berekening maak mét brandstofkosten. Daar moet u bij de vergelijking uiteraard wel rekening mee houden.

Voor een inruilindicatie van uw huidige auto kunt u de ANWB/Bovag Koerslijst raadplegen.

Op anwb.nl vindt u - gebundeld op één pagina - meer relevante informatie over auto's.