Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Distributieketting problemen 1.2tsi

Vraag gesteld door een ANWB-lid op 23 september 2019

Ik ben aan het kijken voor een andere auto, nu is mijn oog gevallen op een VW polo 1.2 tsi 90pk uit september 2013. Ik heb al verschillende dingen gelezen over problemen met de distributie ketting bij dit type motor. Dit zou vooral bij de eerste modellen van dit type motor zijn. Tot welk bouwjaar zou dit dan zijn? En zijn er bij de 1.2tsi 90pk uit 2013 ook veel van dit soort klachten bekend?

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U overweegt de aanschaf van een VW Polo 1.2 TSI en wilt weten of deze generatie uit 2013 in aanmerking komt voor distributieketting gerelateerde problemen.

Van dit motortype zijn distributieketting problemen bekend tot bouwjaar 2011. De beoogde kandidaat van 2013 zit dus aan de goede kant van de streep. Deze Polo heeft desondanks niet helemaal een probleemloze status. Een defecte injector kan weleens voorkomen net als lekkende elektrische waterpomp en soms turbo gerelateerde problemen. Maar ter geruststelling, daarmee krijgt de auto zeker niet het predikaat onbetrouwbaar. Het blijft een van de fijnst rijdende auto's uit dit B-segment en is gewoon een goede keuze.