Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Oorzaak 'schommelende' motor

Vraag gesteld door een ANWB-lid op 4 september 2019

Het betreft een Chevrolet Spark 2013 met 120000+ km op de teller.

Na het vervangen van de koppakking eerder dit jaar bemerkte ik dat bij het accelereren, met name in het snelheidsbereik 60 tot 80 km, het aanvoelt alsof de motor schommelt. Alsof de motor opgehangen is in rubberen steunen en dat de schommelbeweging overgenomen wordt door de carrosserie. Vooral wanneer je het rechteronderbeen tegen het middenconsole drukt lijkt het alsof de motor er elk moment uit kan vallen.

In eerste instantie werd vermoed dat het iets met de uitlijning van de wielen te maken had maar onderzoek door de dealer wijst uit dat dat niet het geval is. Een andere oorzaak kon niet gegeven worden.

Wat kunnen de oorzaken zijn van deze klacht?

Antwoord van Leo

Antwoord van Leo

ANWB Expert

Na het vervangen van de koppakking van uw Chevrolet Spark uit 2013 houdt de motor in bij accelereren tussen de 60 en 80 km/h. U vraagt wat de oorzaak hiervan kan zijn.

Omdat het probleem is ontstaan na het vervangen van de koppakking ligt het voor de hand dat het probleem hier iets mee te maken heeft. Ik ga er vanuit dat de auto uitgelezen is en dat er geen foutcodes opgeslagen zijn.

Gerelateerd aan het vervangen van de koppakking kunt u denken aan valse lucht maar ook bougiekabels of bobines kunnen dit veroorzaken.

Verder zou ook nog spanning in de motorophanging trillingen kunnen veroorzaken.