Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Lexus RX occasion

Vraag gesteld door een ANWB-lid op 6 september 2019

We zijn geïnteresseerd in een Lexus RX 400h uit 2008, km stand rond de 150.000 en een RX 450h uit 2012, km stand 203.000. Vraagprijs ligt rond de 15.000, resp. 19.000.
Iedereen lijkt erg enthousiast over deze auto's, bijna te goed om waar te zijn. Wat zijn de verborgen kosten? De verkoper bij de dealer zegt dat deze auto's zonder problemen minimaal 600.000 km meegaan (bij normaal gebruik uiteraard). Wat is uw ervaring en wat zou u aanraden?

 

Antwoord van Harm

Antwoord van Harm

ANWB Expert

U wilt weten of een Lexus RX een goede occasion is.

Dat is het inderdaad, er zijn nauwelijks problemen met deze auto's bekend. Dat uit zich ook wel in stevige vraagprijzen voor een auto van 10 jaar oud, maar niet te stevig voor wat u er voor krijgt.
De genoemde kilometerstanden zijn geen enkel bezwaar, mits de auto op tijd onderhoud heeft gehad en normaal gebruikt is. Er zou bijvoorbeeld vaak een zware aanhangwagen achter de auto kunnen hebben gehangen, de RX mag namelijk tot 2000 kg trekken.

Op onze site vindt u bij een test van een gebruikte RX en daar is de Wegenwacht positief over de auto. Verborgen kosten zijn er niet te verwachten, hoewel natuulijk ieder gebruikt product een mankement zou kunnen hebben. Vraag aan de verkoper of de auto schade heeft gehad en wij adviseren u om een auto met BOVAG garantie te kopen. Eventueel kan de Dekra een aankoopkeuring doen.