Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Distributieriem Fiat Ducato Multijet 130

Vraag gesteld door een ANWB-lid op 10 september 2019

Op welk tijdstip moet de distributie riem vervangen worden bij een Fiat Multijet 130? Bij autobaak .nl staat elke 90000 km controleren en na 180000 km vernieuwen. Klopt dat? Mijn reperateur adviseert elke 4 of 5 jaar. Is het dan ook verstandig om de waterpomp te vernieuwen of is dat bang makerij?

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U vraagt wanneer de distributieriem vervangen dient te worden van uw Fiat .

Volgens onze info moet de distributieriem van deze Fiat motor iedere 192.000 km óf om de 5 jaar vervangen worden. Onder extreme condities bij voorkeur één jaar eerder. Dus uw garage zit wat dat betreft met ons op een lijn en is de genoemde kilometrage óók een criterium, uiteraard afhankelijk van wat als eerste bereikt wordt. De info die u heeft gevonden is misschien niet actueel meer maar deze vervangingstermijn is volgens onze bron van toepassing.

Een nieuwe waterpomp is een begrijpelijk advies op basis van preventief onderhoud. Een waterpomp kan het na een nieuw gemonteerde distributieriem weleens redelijk snel en spontaan gaan begeven. Vandaar deze preventieve aanbeveling van uw garage dat niet op basis is van bewust bangmakerij. Wat ons betreft zou dat ook een terecht advies zijn.