Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Cuppen

Vraag gesteld door een ANWB-lid op 10 september 2019

Ik heb een zwabberend geluid aan de achterzijde van de auto. Waarschijnlijk betreft het hier het cuppen van de banden. Ik heb nog garantie op de auto en vraag mij af of dit probleem door de dealer verholpen dient te worden. Ik heb begrepen dat met name de wijze van de achterasconstructie de grootste oorzaak is. Ik heb een Honda CRV IDTEC. De banden zijn de ContiCrossContact.

Antwoord van Leo

Antwoord van Leo

ANWB Expert

U heeft een Honda CRV met een geluid dat waarschijnlijk wordt veroorzaakt door het cuppen van de achterbanden. U heeft nog garantie op de auto en vraagt of de dealer dit probleem moet verhelpen.
In de garantievoorwaarden worden banden uitgesloten van garantie.

Cuppende banden zien we tegenwoordig veel bij voorwiel aangedreven auto's die weinig belast worden en volgens het nieuwe rijden bereden worden. Cuppen is enigszins te voorkomen door de auto te beladen en steviger te berijden of elke 10.000 km de banden van voor naar achter te wisselen.

Als de banden eenmaal veel herrie maken is hier niets meer aan te doen en zullen ze vervangen moeten worden om van het geluid verlost te worden.