Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Zuinige auto met veel laadruimte

Vraag gesteld door R. Oonk op 22 augustus 2019

Mijn vriendin en ik zijn op zoek naar een nieuwe auto. We kamperen graag en zoeken een auto waarbij we makkelijk onze kampeer spullen er in kunnen gooien en niet zo hoeven te puzzelen. We rijden nu in een Golf uit 96, ging dit jaar nog prima maar door de aanschaf van een grotere tent is dit toch wel te klein.

We zoeken een leuke occasion van max 4000 euro. We zijn al een beetje aan het kijken naar eventueel een fiat panda of de suzuki ignis. Maandelijks goedkoop en zuinig om in te rijden.

Eventueel een dakkoffer zou ook een optie voor er bij zijn.

Mijn vraag is dus: leuke relatief kleine (opa) auto waar we de spullen makkelijk in kunnen doen ( grote kofferbak of wanneer de achterstoelen geklapt zijn groot genoeg) en ook nog is zuinig is.

Antwoord van Erik Jan

Antwoord van Erik Jan

ANWB Expert

U zoekt een auto waar uw kampeeruitrusting waaronder een flinke tent gemakkelijk in passen. Met uw Golf III was dat puzzelen. Uw volgende auto moet dus ruimer zijn. De Fiat Panda en Suzuki Ignis zijn ruim voor hun buitenafmetingen, maar een stuk kleiner dan uw Golf. Met het idee van een compacte maar hogere praktische auto in deze prijsklasse komt de Nissan Note in zicht. De kofferbak is wel kleiner, maar neergeklapt is de laadruimte wat groter dan van uw huidige auto. Ook een Skoda Fabia Combi, Dacia Logan MCV, Ford Focus of Kia Ceed hebben ook meer laadruimte dan een Golf III. En meer dan voldoende voorraad is er in gebruikte Peugeots en Renaults.