Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

VW Polo Comfort of Fiesta Titanium nieuwe aanschaf

Vraag gesteld door Voorh op 22 augustus 2019

VW Polo: hoe zit het met de zgn TSI problemen, veel olie verbruik. Zijn die bij de nieuwe Polo opgelost? Is het een ketting- of distributieriem.
Polo of Fiesta welke auto geeft minste problemen, is Ford of VW goedkoper in onderhoud. Ik was van plan jaren met de auto te rijden tussen 15 en 20000km per jaar. Graag advies waar de ANWB voorkeur aangeeft aanschaf waarde is nagenoeg gelijk

Antwoord van Erik Jan

Antwoord van Erik Jan

ANWB Expert

U heeft vragen over de betrouwbaarheid van de meest recente generatie Ford Fiesta en Volkswagen Polo. Twee modellen die wat betreft rij-eigenschappen toonaangevend zijn in de compacte klasse. De nieuwe 1.0 TSI motor van laatstgenoemde heeft een distributieriem. Kettingproblemen komen dus niet voor en ook bereiken ons geen verontrustende berichten over olieverbruik. De 1.0 Ecoboost motor van de Fiesta blijkt ook betrouwbaar. Een zwak punt in het koelsysteem waardoor koelwaterverlies kon ontstaan, is inmiddels gemodificeerd.
In ons programma Autokosten kunt u nog een kostenvergelijking maken waar een indicatie van de onderhoudskosten zijn te zien, maar ook de verwachte afschrijving over de gehele gebruiksduur. En maakt u ook een uitgebreide proefrit, want bij auto's die zo aan elkaar gewaagd zijn zou persoonlijke smaak nog wel eens de doorslag kunnen geven.