Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Veerboten San Giovanni - Messina (Italië)

Vraag gesteld door een ANWB-lid op 20 augustus 2019

Wij gaan in september met de auto naar Italie en willen ook naar Sicilie. Wij weten wel ongeveer de data waarop wij naar Sicilie willen, maar nog niet precies de tijden.
Is het noodzakelijk om vooraf een plek op de veerboot met de auto te reserveren of kunnen wij ter plekke tickets kopen voor de veerboot?
Wanneer wij tickets willen reserveren, moeten wij namelijk precies tijden aangeven heb ik het idee. Heeft u nog overige tips voor de veerdiensten naar Sicilie? Wij gaan met een Skoda Fabia hatchback (bouwjaar 2019), zonder dakkoffer of andere bijzonderheden. Met 2 personen.

Antwoord van Marlijn

Antwoord van Marlijn

ANWB Expert

U wilt met de veerboot van Italië naar Sicilië  (Villa San Giovanni – Messina) en wilt weten of het noodzakelijk is vooraf een plek op de veerboot met de auto te reserveren.

Als u zeker wilt zijn dat u op veerboot een plaats heeft, doet u er goed aan plek te reserveren. Gaat u op de bonnefooi, dan loopt u het risico dat de veerboot vol is.
Als de reservering op een specifiek tijdstip is, dan zult u op dat tijdstip aanwezig moeten zijn. Als u nog verdere vragen over de reservering heeft, kunt u contact opnemen met de klantenservice van de betreffende veerdienst, Caronte & Tourist:
For information and reservation
Tel: +39.090.57.37
Website

Let op: Als u op een veerboot wilt telefoneren of internetten, let dan op uw belkosten. Meestal krijgt u een sms wanneer u niet verbonden kunt worden met een lokaal EU-netwerk en informatie over de (hoge!) tarieven voor een maritieme satellietverbinding. Aan land (of dicht bij de kust) gelden de tarieven uit uw EU-bundel.

Meer informatie over de veerdiensten in Italië vindt u op onze website.